maanantai 12. syyskuuta 2011

ESTETREENIÄ:

Väsäsin näppärästi Paintilla teille näytille ton viime kertasen radan. :)

Kuten jo endellisessä postauksessa kerroin, että aluksi ratsastin Kertun kunnolla läpi sileellä niin nyt ajattelin kertoa kuitenkin vähän tarkemmin. :)

Kerttu oli tosi kevyt ratsastaa, eikä painanut kädelle. Aloitin käynnissä tekemällä temmon vaihteluita sopivissa pätkissä, jotta saisin Kertun hereille. Hidastaessani käyntiä jännitin vatsa- ja reisilihaksiani, enkä käyttänyt ohjaa apuna. Hidastin tempoa niin paljon että se melkein "pysähtyisi" ja kun poni oli haluamassani temmossa rentouduin ja annoin taas lantioni liikkua, jolloin kerttu lähti lisäämään tempoa. Näitä sitten toistelin, jonkun aikaa..
Seuraavasti ns. jaoin kentän kahtiaan ja ratsastin pienemmällä neliöllä. Kulmissa tarkoitus oli mennä askel askeleelta (askel, pysähdys, askel...) ja taas suoralla antaa hevosen kävellä eteen, mutta koottuna ja ryhdikkäänä, eikä päästää ponia valumaan tahdittomana. No nämä tekniikat toimivat ainakin minulla kun haluan saada kertun herkäksi pohkeelle, kuuntelemaan ja käyttämään takajalkojaan.

Jatkoin ravissa vähän samalla tavalla, ensin temmonvaihteluita ja sen jälkeen pienellä neliöllä niin, että kulmat ravataan "paikallaan." Ja on tärkeä taas muistaa, etteivät pitkät sivut ole ponin lepotaukoja vaan silloinkin on ratsastettava ja huolehdittava siitä, että poni käyttää itseään ja pysyy tahdikkaana. Itselläni on nimittäin joskus sattunut näin käymään, että Kerttu ja minä saamme jaloillemme lepotauon tuolla kuuluisalla pitkällä sivulla. :D
Lopuksi ennen esteitä vähän laukkaa eteen ja taakse. :D

Aloitin ympyrällä kelta ruskealla ristikolla sellasella sopivalla temmolla. Jatkettiin vielä ristikolla niin, että käytettiin vaan pitkää sivua. Laukkaa - este - laukkaa - pysähdys ennen aitaa - käännös - laukkaa - este - ... ja taas toisessa päässä pysähdys, käännös ja takaisin esteelle. (Onko toi nyt selkeesti sanottu :D ) Tota tulin sitten vähän lyhyemmällä laukalla, koska sit on paljon helpompi saada pysäytettyy poni esteen jälkeen. Elikkä taas näitä hevonen saadaan kuuntelemaan, treenejä.com hehe :D Ja mulla on varsinkin tärkeetä, että istun Kepan pysähdyksiin, enkä vedä ohjasta. Koska A: Kerttu on herkkä suusta B: Huono tapa vetää aina ohjasta ja C: en keksi. :D

Noo sitten hypättiin ja niistä kuvia olikin viime postauksessa. Lopuks tulin vielä Punasta pystyä molemmista suunnista vinoon ja harjoittelin tiukempia teitä puna vihreältä pystyltä - valko siniselle okserille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti