keskiviikko 7. syyskuuta 2011

ELÄMÄ DIABEETIKKONA: (kannattaa lukea!)

No niin, ajattelin nyt selkeyttää teillekkin paremmin ton kaiken Kertun lihaksien lähtö/ laihdutus jutun. Ensinnäkin.. Joo kerroin jo aikasemminkin et Kerttu oli aikasemmin aina vähän väliä kipeenä ja sillee. Ihmeteltiin tosiaan, et oltiinko ostettu täys rampa poni? No ei, kengittäjä huomas sit yhtenä kertana et Kertun kavioissa on sellanen punanen raita, joka tarkotti sitä, että kohta sillä olis kaviokuume! Soitettiin heti eläinlääkärille ja se tuli ottaa Kepasta sokeriarvot. Kun tulokset oltiin saatu selville ne näytti siltä, että Kertun sokeriarvot oli ihan tapissa! Sen jälkeen Kertun liikutusta lisättiin (vähintään 2 tuntia liikutusta päivässä), heinän määrää vähennettiin ja se liotettiin, jotta siitä saataisiin kaikki ylimääräinenkin sokeri pois ja jotta Kerttu laihtuis. Kaikki tää tepsis aika nopeesti ja ne punaset raidat kavioissakin alko pikkuhiljaa laskee alas päin kohti kavion alareunaa, eikä kaviokuumeesta ollut enää hätää. Ja nyt kaikki on kondikses, eikä poni oo ollu enää kipeenä. 

Vanhat omistajatkaan eivät tienneet tästä diabeetteksestä ja kertulle on aina syötetty kaikkia heppanameja, porkkanaa, leipää ja omenaa + että se on saanut olla vihreellä, koska se on sellanen karkkihiiri. :D Oli siinä aika totutteleminen ku noi kaikki joutus ottaa pois, jopa leivän. Kauraakaan se ei saa syödä muutakun pari nyrkillistä, niin nyt sille on ihan omat kummalliset rehunsa. :) Diabeettes hevosille saa syöttää heinää, jonka sokeriarvot ovat alle 120, jos on yli ni pitää liottaa! Meillä otettiin just heinästä arvot ja sokeri arvo on 123 niin ei olla enää liotettu, ku muuten siitä lähtis sit viimisetkin.. eikä kerttu sais yhtään energiaa tai vitamiineja. Noissa viime kuvissa joita tänne lisäsin näkyy, että Kerttu on laihtunut ihan mielettömästi, mutta niin oli tarkoituskin, että Kerttu saatiin terveeksi. Vaikka kerttu nyt onkin hoikempi niin pitää sille saada silti enemmän lihaksia! Ihan kauhee katsoa ja verrata ponia noihin aikasempiin kuviin, vaikka se mikä silloin näytti lihakselta olikin pelkkää läskiä. :D Olis kiva jos kerttu sais yhtä paljon lihaksia kun se menetti sitä läskiä! :) hehe..

Hmm mitäs vielä, mitäs oon jättäny kertomatta. Niin viimeviikolla kävi rehumieskin täyttämässä meijän Kertun rehuvarastot kun oli rehu loppu ja tarkotuksena olis nyt lisätä sitä rehua, että saatais Kertulle vähän enemmän massaa mistä tehdä niitä lihaksia. heinää ei ruveta lisäilemään kun siitä se ei saa tarpeeksi tarvitsemiaan vitamiineja, mutta tosta rehusta saa ja muutenki ollaan jo lisätty heinä 2,2,2:sta 2,3,3:een ku ei enää pärjänny tolla vähemmällä heinällä. Kertusta otetaan aina vähän väliä niitä sokeri arvoja ja tarkkaillaan tilannetta ja kohta pitäis taas ottaa uudet. Että sellasta se diabeetikon elämä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti