sunnuntai 16. lokakuuta 2011

 Tässä viime viikko tiivistettynä. Olen postaillut aika vähän, koska Kerttu rokotettiin keskiviikkona ja on ollut sen jälkeen kevyellä liikunnalla.

Maanantai: kerttu klipattiin

Tiistai: Sannan estevalmennus

Keskiviikko: Kertun rokotus
                    Kävin kävelettymässä maastakäsin 30 min.

Torstai: Kävin kävelyttämässä

Perjantai: Vapaa


Lauantai: Juoksutusta ja puomeja
              Kävelytin Kerttua joku 15 min. kentällä ja odotin pesupaikan vapautumista. Sen jälkeen pesin ponin jalat ja laitoin sen kuntoon. Menin kentällä ja ratsastin taas käyntiä suunnilleen vartin verran verkoloimi päällä, josta ei oikestaan ollut mitään hyötyä niin viileällä säällä. Kävellessä ratsastin Kerttua ihan kunnolla: hidasta ja lyhyttä käyntiä niska korkealla ja yritin saada sen vasemman takajalan yhtähyvin alle kuin oikean jalan. Käynnissä se sujui ihan OK kunhan piti käynnin todella hitaana niin, että Kerttu kerkesi keskittymään ja ottamaan se vasemmankin takajalan käyttöönsä. Yritin siirtyä raviin, mutta Kerttu tuntui ihan kammottavan oudolta ei suostunut nostamaan ravia ja nosti ikään kuin selkää jännittyneenä! Olin ihan kauhuissani, että jos se on loukannut selän tai jotain kun se on nyt ruvennut "revittelemään"(pukittelemaan jne. sellasta riehumista) niin paljon tarhassa ja liinan päässä.

Nostihan se ravin, mutta tuntui kummalliselta, joten tulin alas ja päätin ottaa sitä hieman liinan päässä. Hain tallista paksumman loimen, liinan ja juoksutusraipan. Tallitoppis oli päällä ja eikun poni ympyrälle.. Aluksi otin ravia ja katsoin liikettä. No ei siinä kummempia ollut vasen takajalka otti lyhyempää askelta kuin oikea ja se oli ihan normaalia. Silti takapää näytti olevan jumissa, joten pidin sen ravissa jos se lämpeisi siitä vähän. Ei se ainakaan niin kauhen kipeä voi olla kun neiti veti sellasia hyppypomppu pukki kiitolaukka rodeoita. :D Otin Kepan lyhyemmälle ymyrälle käynnissä ja autoin vasenta takajalkaa raipalla. Sama juttu myös ravissa ja sain kuin sainkin yllättävän hyvin vasemman takajalan toimimaan.

Juoksutuksen jälkeen pomppasin selkään ja kävelin hetken. Jo käynnissä huomasin huomattavan eron ja siirtyminen raviinkin sujui helposti ja se tuntui normaalilta. Huh.. hyvä juttu nimittäin säikähdin aluksi todella! Kerttu tosiaan rokotettiin viimeviikon Keskiviikkona Sannan estevalmennuksen jälkeisenä päivänä ja sen jälkeen on ollut todella kevyellä liikunnalla, joten ei ihmekkään jos oli hieman jäykkä. Lopuksi menin vielä 5 ravi puomia elikkä mulla oli punasen verran puomeja ja tänään ajattelin pistää 10 ravipuomia peräkkäin. Kerttu saa vähän nostella koipiaan ja venyttää askelta. :)


Sunnuntai (tänään): Puomeja
Tänään taidan ottaa Kertua vielä vähän liinanpäähän ja sen jälkeen mennä puomeija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti