sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Heikkisen Maijan kouluvalmennus Tähkäpäällä:

Päätin nyt tehdä kunnolla alusta loppuun tämän postauksen kun on ollut vähän taukoa tästä bloggailusta. On vaan jotenkin ollut koko viikko niin paljon tekemistä, ettei ole millään kerennyt kirjoitella tänne teille. No välillä on ihan kiva mennäkkin joka paikkaan, mutta taas välillä sitä voisi vain olla rauhassa omissa oloissaan. Toivottavasti huomenna alkaa se rauhallisempi viikko ja toivottavasti jaksatte lukea nyt tämän pitkään odotetun postauksen :)
Tänään mulla oli siis Heikkisen Maijan kouluvalmennus Tähkäpäällä 13:00, tällä kertaa samalla tunnilla oli myös Hanna ja lainaheppa Mersu. Lähdettiin tallille 10:30 ja tallilla pistettiin ponit lastauskuntoon. Hanna ja Mersu tuli meidän kanssa samalla kyydillä ja päästiin lähtemään jo odotettua aikaisemmin. Tosiaan lähdettiin 20 min. aikaisemmin kuin oli tarkoitus niin meillä oli aikaa talutella heppoja paikan päällä.
Kävelytettiin poneja joku 30 min. ja sen jälkeen vietiin ne maneesiin varustettavaksi. Satula selässä ja enään puuttuivat päitset. Kerttu otti rennosti ja hyvä jos ei nukkunut :) sitten tein pahan virheen ja sanoin: Kerttu piristys nyt vähän. Otin riimun pois ja olin juuri laittamassa päitsiä kun poni otti ja lähti! Kerttu painoi pukkilaukkaa pitkin maneesia :D Pienen hippa leikin jälkeen Kerttu kuitenkin ravasi mun luokse namin toivossa. :D Hän siis todella osoitti, ettei pirteydestä ollut puutetta! :D
No kun Kerttu oli saatu kiinni noustiin selkään ja alettiin alkuverryttelemään. Aluksi taivuttelin Kerttua käynnissä ja se oli todella rento. Taivuttelut on ollut meillä nyt viime viikon lauantaista asti työn alla, koska se on tuntunut olevan hankalampaa. Kuitenkin meni todella kivasti ja taipui molempiin suuntiin. Kerittiin verryttelemään puoli tuntia ennen kuin Maija saapui paikalle, joten otin myös ravia ja laukkaa. Taivuttelin myös ravissa, Kerttu oli kevyt ja eteenpäin pyrkivä, välillä piti muistuttaa hitaammasta ravin temmosta. :) Laukassa otin molempiin suuntiin aluksi eteen ja pienen kävely tuokion jälkeen kokeilin miltä Kerttu tuntuu ja työstin Kerttua lyhyemmässä laukassa. Temmon vaihteluita eteen ja taas takaisin, jep! poni oli kuulolla. Lopuksi vielä hölkkäilin Kertulla ympäri maneesia tehden kaiken maailman kiemuroita ja silmukoita.
(Kuvat on otettu muuten alku verryttelyn aikana, sillä kuvaajani lähti kesken kaiken töihin)
Juu.. siinä näkyy meidän uusi hieno Kingslandin loimi :D

Aloitimme tunnin käynnissä isolla pääty neliöllä ja lähdimme tekemään väistöjä. Voin laittaa tehtävistä taas piirrustukset Paintilla, että näette paremmin. Aloitimme oikeassa kierroksessa, joka oli Kertulle helpompi suunta(se ei kuitenkaan ollut suunnan syy). Aluksi väistöt sujuivat ihan hyvin, välillä teimme liian jyrkästi väistöä, mutta muuten hyvin. No sieltä mä taas tulin ja aloin väistämään ja tällä kertaa meidän piti tehdä muutaman askeleen väistö, pysäyttää ja taas jatkaa väistöä. No Kertun mielestä tehtävä ei ollut ollenkaan kiva ja pysähdyksen jälkeen käskin sitä eteen päin, mutta Kerttu nousi taas kerran näppärästi takajaloilleen ja huomattavasti ylemmäs kuin normaalisti! Kun kerttu sieltä sitten laskeutui taas nejälle kontille pistin kannukset kylkiin komentaakseni sitä ja sitten neiti veti herneet nenään ja hyppäsi niin korkealle pystyyn, että oli lähellä ettei kaaduttu! Perhanan poni, kyllä mä sitä sen jälkeenkin kerran potkasin, mutta sen jälkeen matka jatkui taas normaalisti. En mä Kertulle ikinä hermostu, että jäisin tappelemaan sen kanssa, mutta kyllä sitä pitää silti komentaa. :D Kun Kerttu lopettaa keulimisen ja liikkuu eteenpäin en tee enään mitään ylimääräistä vaan jatkan tehtävää kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Mun mielestä Hannan äiti sai siitä hypystä kuvankin, joten katsotaan saadanko joskus jännittävää kuva materiaalia :D

Ravissa tehtiin samaa väistö tehtävää ja mun piti huolehtia siitä, että muistaisin myös suoristaa Kertun hyvin aina suorilla sivuilla vaikka Kerttu tänään taipuikin hienosti. Ravissa teimme myös kokorata leikkaa, jossa harjoittelimme lisäyksiä. Lisäykset mulla ja Kertulla oli vähän hakusessa, Kerttu kun tykkäsi ottaa tukea siihen tuttuun ja turvalliseen oikeaan ohjaan ja samalla painua ehkä turhan matalaksi ja myös sitä kautta runko valusi liian pitkäksi. No yritystähän siinä oli, mutta taitaa jäädä nuo lisäykset koti läksyiksi. :)

Laukassa tulimme takaisin ympyrälle ja Kertun kanssa työn alle pääsivät taas temmon vaihtelut. Lisäykset ja lyhennykset. Vasen laukka oli mielestäni koko tunnin ajan hieman nelitahtinen tai on ollut nyt jo pari edellistä päivää, joka voi hyvin johtua juuri vasemman laukan treenaamisesta. Ollaan tehty nyt tämä ja edellinen viikko oikein super laukka treeniä. Elikkä rasitus painaa päälle, mutta kyllä se sieltä vielä tasaantuu. :)

Vaikka laukka oli mielestäni normaalia töksähtelevämpää saimme kuitenkin tehtyä selvempiä muutoksia  temmon vaihteluissa. Lyhennyksissä Kerttu jaksoi nousta edestä, ei pelkästään kaulasta vaan koko etupäästä ihan ryntäistä muöten ja laukkasi takajalkoojensa päällä.

Suunnan vaihdos ja laukan nosto. Jes nyt oli kotoisampi olo.. laukka oli pyöreää, rentoa ja pehmeää! Lyhennykset ja pidennykset tuli helposti vain painoa siirtämällä. Temmon vaihteluiden jälkeen tehtiin samaa tehtävää kuin edellisellä kerralla, elikkä laukassa isompi ympyrä-siirtyminen raviin ulos pienenpi ympyrä ja sieltä täyskaarroksen muodossa takaisin isommalle ympyrälle ja uralle saavuttua laukan nosto ja jne.

Lopuksi lisäsimme siihen myös loivan väistön.

Tätä tehtävää teimme myös tottakai molempiin suuntiin ja ne meni todella mukavasti. Laukan nostotkin sujuivat tällä kertaa paremmin, eikä Kerttu lähtenyt ennakoimaan ja juoksemaan ennen laukan nostoa.

Voi kun olisin toivonut, että se olisi ollut tunnin viimeinen tehtävä, mutta ei vaan teimme vielä vastalaukkoja, jotka ovat minulle ja Kertulle katastrooffi. Ihanaa päättää tunti siihen ettei tehtävä sujunut. Ensinnäkin Kertulle rupesi riittämään koko sileen vääntäminen ja hän alkoi vetämään siinä jotain espanjalaista käyntiä. :D Juu tää on taas niitä Kertun omia tapoja näyttää, että nyt riittää tai hän ei ymmärrä mitä häneltä pyydetään. No pakkohan sitä oli tehdä vastalaukkaa kun kerran käskettiin ja voin sanoa ettei siitä tullut yhtään mitään!! Kun Kerttu tajusi, että tässähän aletaan vielä vastalaukkaakin vääntämään niin hän ei pitänyt edes koko ajatuksesta edes nostaa laukkaa, joten lopuksi vähän hämäsimme Kerttua ja teimme tämän muotoista tehtävää: Paljon tuli siis kotitehtäviä tältä reissulta :) Ei auta muutakuin harjoitella.

Kotimatka meni hienosti kun ponit olivat ihan väsyneitä, eikä Mersukaan jaksanut enää kolistella kopissa. Tallilla laitoin Kertun karsinaan ja sinne se jäi syömään päiväheiniään. Takaisin tulo matkalla Kertulle oli puettu kaulakappaleellinen kuivatusloimi, kaulakappaleellinen fleece ja talli toppaloimi. Tallilla vaihdoin sille villa loimen ja laitoin sen päälle vielä fleecen, matkalla olleet loimet saivat mennä kuivumaan huomista varten. Jätin Kertulle myös Backikset yöksi jalkoihin ja tällä hetkellä toivon, että tallin omistaja Tiina on tyytyväinen saadessaan vaihtaa sille vielä illalla ennen ponien nukkumaan menoa oikean talliloimen päälle ja aamulla ottaa Backikset pois. :)) No mutta eipä tässä muuta, siinä olikin taas hetkeksi aikaa luettavaa :D Toivottavasti jaksoitte lukea eikä ollut järin tylsää tekstiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti